Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Στην Αγιά Τριάδα του Πέραν

You will be redirected to the new page in

seconds
Σήμερα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, επέλεξα να βρεθώ στο Τάξιμ για να παρακολουθήσω την Λειτουργεία στην πανυγηρίζουσα Αγία Τριάδα. Η εκκλησία σχεδόν μαγνητίζει το βλέμμα του κάθε επισκέπτη που θα βρεθεί στην αρχή του Πέραν με τον επιβλητικό όγκο της και την αρχιτεκτονική της.
Η επιβλητική Αγία Τριάδα

Σήμερα λόγω και της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου μα και άλλων επισήμων, η εκκλησία είχε πολύ περισσότερο κόσμο από ότι συνήθως. Ιδιαίτερα θα σταθώ στον κύριο Φραγκόπουλο. Ότι κι αν πει κανείς για αυτόν τον τόσο φωτισμένο άνθρωπο θα είναι λίγο. Είμαι τόσο ευτυχής που αντάλλαξα μερικές κουβέντες μαζί του.
Ο ''δάσκαλος'' , όπως τον αποκαλούν όλοι, Δημήτρης Φραγκόπουλος
Ο διευθυντής της Ζωγράφειου, Ιωάννης Δερμιτζόγλου, με μερικούς απο τους μαθητές του
Η τελετή συνεχίστηκε με όλο και περισσότερο κόσμο να προσέρχεται. Προσωπικά δε περίμενα να συναντήσω τέτοια ανταπόκριση.
Είχα καιρό να επισκεφτώ την Αγία Τριάδα. Την είδα σε πολύ καλή κατάσταση που πιθανόν οφείλεται σε ανακαίνηση. Δεν έχασα την ευκαιρία μετά το τέλος της Λειτουργείας να αποθανατίσω την ομορφιά της.
Τι μπορεί να γράψει κανείς όταν έχει τέτοια ομορφιά μπροστά του

Ο εντυπωσιακός τρούλος
Μαρμάρινα κομψοτεχνήματα
Με την σκιά Του Εσταυρωμένου να πέφτει και στις δυό πλευρές
Μετα την τελετή ακολούθησαν τα λόγια του Πατριάρχη, που είπε πολλά και διάφορα τόσο για την Κωνσταντινοπολίτικη κοινότητα τόσο και για τους αγώνες, την ιστορία, το καθήκον και το μέλλον του Γένους μας. Το κύρηγμα του ήταν πολύ εμψυχωτικό.
Ο Πατριάρχης με τον Πρόξενο στην Πόλη στα δεξιά του
Πήρα την ευλογία του και αφου χαιρέτησα 2-3 γνωστές φυσιογνωμίες κατηφόρησα προς την Ίστικλαλ. Στο μυαλό μου στριφογύριζαν όλα όσα όμορφα είδα τούτο το πρωινό μα και τα λόγια και οι διδασκαλίες όλων αυτών των μεγάλων Ρωμιών.

3 σχόλια:

  1. Θοδώρη υπέροχες οι φωτογραφίες σου. Πραγματικά το blog σου είναι στολίδι για την Πόλη και ένα υπέροχο αναμνηστικό άλμπουμ για όλους τους Πολίτες. Callie by Anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να'σαι καλά για τα τόσο όμορφα λόγια.Κάνω ότι μπορώ ακολουθώντας το ενστικτό μου.Φιλιά απο την Πόλη.Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος Ι.Δρούγκας - Ναύπλιον13 Αυγούστου, 2013 22:59

    Θοδωρή, είμαι λίγο καθυστερημένος στο σχολιασμό.
    Η ανακαίνιση έγινε το 2002-2003, δηλ. πριν 10 χρόνια.
    Κάλλιο αργά, παρά ποτέ λοιπόν !!!
    Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή