Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Χρόνια πολλά καλό μου Blog No.3

You will be redirected to the new page in

seconds
Πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι ο καιρός περνά αρκετά γρήγορα και ασυναίσθητα. Αυτό διαπίστωσα σήμερα και εγώ όταν σκέφτηκα πως το ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; έκλεισε τον τρίτο χρόνο παρουσίας του.
Θυμάμαι σαν να ήταν μόλις πριν από πολύ λίγο καιρό όταν σε ένα μικρό σοκάκι κοντά στην İstiklal πήρα την απόφαση για την δημιουργία των ΧΑΜΠΕΡΙΩΝ και ξεκίνησα να γράφω την πρώτη ανάρτηση, μή γνωρίζοντας την ακριβή πορεία και εξέλιξη των ΧΑΜΠΕΡΙΩΝ.
Από εκείνη την πρώτη ανάρτηση άλλαξαν πολλά και άλλα τόσα παρέμειναν ίδια.
Ξεκινώντας ως ένας απλός επισκέπτης που αγνοούσε τα πάντα για την Πόλη, την έβαλα στην καρδιά μου και άρχισα να ανακαλύπτω τις πτυχές της, να έρχομαι σε επαφή με τα αξιοθέατα της, να προσκυνώ της εκκλησιές, να ανακαλύπτω τα σοκάκια της, να επισκέπτομαι τα Αγιάσματά της, να γνωρίζω της μυρωδιές, τις γεύσεις και τους ανθρώπους της μα και τόσα πολλά άλλα πράγματα που συνδέονται με αυτήν.
Μέσα από τα ΧΑΜΠΕΡΙΑ ήρθα σε επικοινωνία και επαφή με υπέροχους αναγνώστες και ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα είχα την χαρά να γνωρίσω. Γίναμε όλοι μια καλή παρέα, με νέους φίλους να προστίθενται στην συντροφιά μας και άλλους που δυστυχώς χαθήκαν τα ίχνη του μα δεν λησμονώ.
Τρία χρόνια καθημερινής ενασχόλησης με τα ΧΑΜΠΕΡΙΑ μου, με 147 δημοσιευμένες αναρτήσεις, 1819 φωτογραφίες, περίπου 266.000 αναγνώσεις, με βεβαιότητα περισσότερες λέξεις και σίγουρα αμέτρητα και απερίγραπτα συναισθήματα που με συνόδευσαν όλον αυτόν τον καιρό.
Χρόνια πολλά λοιπόν καλά μου ΧΑΜΠΕΡΙΑ!
Και η συνέχεια;
Όσο θα βαστούν τα πόδια μου και η διάθεση αλλά και το μεράκι θα παραμένουν ανεξάντλητα, θα συνεχίζω να περιπλανιέμαι στα Πολίτικα σοκάκια, να ανακαλύπτω, να περιγράφω και να μεταφέρω εικόνες. Να γίνομαι ένα με την μοναδική και αγαπημένη μου Πόλη και να "χάνομαι" στην αγκαλιά και στις διαστάσεις της.

Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!!!

32 σχόλια:

  1. Να είσαι γερός και να σνεχισεις την όμορφη αυτή περιπλάνηση στα σοκάκια των αναμνήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστος Ι. Δρούγκας - Ναύπλιον11 Ιανουαρίου, 2014 02:14

    Πέρασαν , κιόλας , τρία χρόνια.!
    Άντε , και στά ........103 !!!!!!!!!!
    Σου φέρνω δώρο και σύ κερνάς. Σύμφωνος ;
    Χ ρ ή σ τ ο ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστο μου στα 103 δεν θα κεράσω μόνο εσένα αλλά όλον τον κόσμο. Επηρεάστηκες και από τον Νίκο πιο πάνω και πιάσαμε και τους αιώνες.Χαχα.
    Να είστε καλά όλοι σας.
    Πολλούς χαιρετισμούς και τα λέμε πολύ σύντομα και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλά χρόνια καλά. .. εγω απλά θα σας θυμησω κάτι που είπε ο Θοδωρής στην συνάντηση της Αθήνας. .. " εγώ, ξεκινησα το blog για να ξέρει η μαμά μου που είμαι και τι κανω" στον 4ο του πια χρόνο μονο τα καλύτερα μπορείς να ευχηθεις... φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΟΔΩΡΗ,
    ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΙΑ,ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΔΩ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ,ΤΗΝ ΝΙΩΘΩ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ.
    ΝΑΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ,ΔΥΝΑΤΟΣ,ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ,...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ....ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ....
    ΜΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια του πολλά λοιπόν,νασαι πάντα με διάθεση να γράφεις και να μας κανείς να συμμετέχουμε,να μας δημιουργείς την επιθυμία ναρθουμε ξανά και ξανά,νασαι ο άνθρωπος μας εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι κι εγώ πολλά χρόνια, πολλά περπατήματα, πολλά συναισθήματα! Να είσαι γερός , να παρουσιάζεις ομορφιές σε μας, που είμαστε μακριά. Στέλλα, Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χρόνια πολλα Θοδωρή! σε διαβάζουμε κ ελπίζουμε να συνεχίζεις πάντα έτσι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν και σε γνώρισα πολύ αργότερα, από το ξεκίνημα σου, αποκόμισα την άποψη ότι το blog σου έχει πολλαπλασιάσει τους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας. Συμβάλλει με ισχυρό τρόπο στη δημιουργία του "Βυζαντινού συναισθήματος" που τόσο έλειψε από τον ελληνισμό. Μ'αρέσει να σε διαβάζω, να σε ακούω να αγκομαχάς στο περπάτημα, να γεύεσαι τα κεμπαμπ σου, να, να, να... Άλλα πιο πολύ μ'αρέσει σε αυτό σου το πόνημα ότι πάντα μου φέρνει στο μυαλό, για αυτή την Πόλη, τους στίχους του τραγουδιού :"....Μόνη ξανά δεν θα σ'αφήσω,,,".
    Να'σαι καλά, ο θεός να σου δίνει διάθεση να μη βαρεθείς - αλλού συμβαίνουν και αυτά - και να συνεχίζεις να μας στελνεις τις εμπειρίες σου. Keep Walking.
    Θανάσης (Βόλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΖΙΑΣ11 Ιανουαρίου, 2014 12:25

    Χρονια πολλα, και παντα με την ιδια δυναμη να συνεχιζεις να μας μεταφερεις της ομορφιες της Πολης μας . Καθε σου αναρτηση ειναι πηγη αναμνησεων για τα περασμενα χρονια για μας. Να εισαι παντα καλα και να κρατας της μνημες ζωντανες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Χίλια ευχαριστώ για τις αναρτήσεις σου που θα μείνουν στην ιστορία της αγαπημένης μας Πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θοδωρή χρόνια πολλά για το ιστολόγιό σου! Εγώ δεν μπορώ παρα να σε ευχαριστήσω τόσο για τις χρησιμότατες πληροφορίες που μας δίνεις, όσο και για τις "εικονικές βόλτες" που μας προσφέρεις. Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και όρεξη να συνεχίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παίρνω το θάρρος να γράψω πρώτη φορά. Σε κάθε νέα σας ανάρτηση εύχομαι σιωπηλά ο Θεός να σας έχει καλά και να μοιράζεστε μαζί μας τις εμπειρίες σας που πιστεύω ούτε ένας επαγγελματίας του είδους θα μπορούσε να αναπαραστήσει καλύτερα. Να είστε γερός να μας ταξιδεύετε.
    Θεοδώρα (Αλεξανδρούπολη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να εχεις υγεια να μας θυμίζεις τις γειτονιες που παιζαμε και μεγαλώσαμε εκεί .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    Μακης Τηνιακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τις θερμότερες ευχές λοιπόν, οι αναρτήσεις να χιλιάσουν και τα χρόνια... έχει ο Θεός! Πάντα γερός, και με ενδιαφέροντα χαμπέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ. Ειλικρινα συγκινητικα οσα προσφερεις για την αναδειξη της Βασιλεουσας Πολης. Σευχαριστουμε
    εκ βαθεων κι ευχομασθε ο Θεος να σου δινει δυναμη να συνεχισεις το εκπληκτικο εργο σου.
    Δυστυχως κατα την τριημερη παραμονη μας στην ΠΟΛΗ δεν ειχαμε τη χαρα να συναντηθουμε,αλλα ανυπομονω για την επομενη φορα που ελπιζω να γινει συντομα.σευχαριστω για το ενδιαφερον και τις υποδειξεις σου. και παλι χρονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σας ευχαριστώ όλους για ακόμη μια φορά. Με τα καλά σας λόγια και τις ευχές παίρνω την σπουδαιότερη ώθηση για την συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό να κάνει κάποιος κάτι και να γνωρίζει ότι από πίσω υπάρχει ανταπόκριση, αγάπη και δημιουργία σχέσεων.
    Τα λέμε σύντομα και πάλι με νέα ανάρτηση
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου, Θοδωρή!
    Χρόνια πολλά στο μπλογκ, λοιπόν! Εύχομαι εσύ να εξακολουθείς να περπατάς, να φωτογραφίζεις, να γράφεις, να ανεβάζεις και εμείς να σε απολαμβάνουμε με ορθάνοιχτες όλες τις αισθήσεις μας!
    Συγχαρητήρια και καλή δύναμη να συνεχίσεις για πάρα πολλά χρόνια ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εύχομαι μακροημέρευση στο μπλόγκ για να έχουμε "καλά & πολλά χαμπέρια" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Φανή απο Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρόνια Πολλά αδερφέ.
    Να ζητήσω μια χάρη;Όταν περάσεις κάποια στιγμή από την Κυρία Θεοτόκο της Ζωοδόχου Πηγής ανάβεις ένα κερί στη Χάρη της για να με συγχωρήσει και να με αξιώσει να επισκεφθώ την Πόλη της;Την πίκρανα την Δέσποινά μας τα τελευταία χρόνια.
    Θα ανάψω κι εγώ ένα για εσένα κι όλους τους αναγνώστες σου στον Άγιο μας στα Γιάννενα,τον νεομάρτυρα Γεώργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πραγματικα εχεις κανει απιστευτη δουλεια με ολα οσα εχεις πει μεχρι τωρα.Παντα εψαχνα ενα blog να διαβασω ολα οσα αφορουν την πολη που γεννηθηκαν και μεγαλωσαν οι παππουδες και οι γιαγιαδες μου και για αυτο που εχεις καταφερει αξιζεις πολλα συγχαρητηρια.Συνεχισε οσο μπορεις.Στην επομενη επισκεψη μου το ερχομενο καλοκαιρι (δευτερη) σιγουρα πολλα απο αυτα που εχεις γραψει θα αποτελεσουν για μενα οδηγο για την περαιτερω εξερευνηση της αγαπημενης μου Πολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θοδωρη Καλη Χρονια και σ' ευχαριστουμε για την ανεξαντληντη ορεξη σου για ενημερωση.... μας εχεις προσφερεις πολλα σ΄εμας τους λατρεις της Πολης και παλι χρονια πολλα σ΄εσενα και την οκογενεια σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, για σένα την οικογένειά σου, τα χαμπέρια και την Πόλη της καρδιάς μας!
    Η σταθερή πορεία του blog 3 χρόνια τώρα-θησαυρός για όλους μας-αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια.
    Ο Θεός να σε έχει καλά, να συνεχίζεις με το ίδιο μεράκι και έμπνευση, να μας κάνεις κοινωνούς των περιπλανήσεων και της ζωής στην Πόλη.

    Πόπη- Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θοδωρή εύχομαι να τα εκατοστήσει το υπέροχο μπλόγκ σου κι εσύ να είσαι γερός να μας ταξιδεύεις στην Πόλη μας [την νιώθω έτσι λόγω καταγωγής]. Σε παρακολουθώ εδώ και πάνω από έναν χρόνο και ειλικρινά λατρεύω τις αναρτήσεις σου.Χρόνια σας πολλά λοιπόν και πολλά πολλά ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΟΔΩΡΗ,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ BLOG.NA ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ.....ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. οτι κανουμε με την καρδια μας, Μας ανταμοιβει..!!
    συνεχισε αν κανεις αυτο που νιωθεις...!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρόνια Πολλά κι από μένα Θοδωρή
    να είσαι υγιής και χαρούμενος και να μας ταξιδεύεις με τη δική σου ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΟΔΩΡΗ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΓΕΥΣΕΙΣ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ... ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΟΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΥΦΟ ΧΑΛΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρόνια πολλά και δημιουργικά σε σένα και στο blog σου! Καλά τα ξίδια στη Βασιλεύουσα της καρδιάς μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μμμμμμμμμ...
    Ιδού, ένα απ΄τα καλύτερα Χαμπέρια που είχα ποτέ!!!!!!!!!!!!!!

    Τί να σου ευχηθώ εγώ τώρα; Τί να σου ευχηθώ;
    Λοιπόν, σου εύχομαι...
    να 5χιλιάσεις τις αναρτήσεις κι ακόμα παραπάνω,
    να ΧΧΧΧΧΧΧχιλιάσεις τις φωτογραφίες,
    να ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧιλιάσεις τις αναγνώσεις και να τα χιλιάσεις τα όποια θες... (χρόνια, μαλλιά, παράδες, υγεία, λεφτά κι ότι άλλο τραβάει η ψυχή σου... εξαιρούνται τα κακά και τα κιλά... :))

    Ε.-


    ΑπάντησηΔιαγραφή