Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Χρόνια πολλά καλό μου Blog Νο.2

You will be redirected to the new page in

seconds
Ήρθε η στιγμή για ένα ακόμη χρόνια πολλά! Εκτός απ'το νέο έτος που μπήκε ήδη στις ζωές μας για τα καλά, η ευχή απευθύνεται και στο ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; που σήμερα έχει γενέθλια. Πρίν από ακριβώς 2 χρόνια, έπειτα από την επίσκεψη στον Άγιο Δημήτριο στο Kuruçeşme (δες εδώ), πήρα την απόφαση να ξεκινήσω να περιγράφω τις περιπλανήσεις και τις καθημερινές μου στιγμές από την ζωή στην Πόλη.
Από τότε μπήκε αρκετό νερό στ'αυλάκι και ενώ το μπλόγκ δημιουργήθηκε γιά να είναι ένας απλός τρόπος επικοινωνίας με τους συγγενείς και φίλους μου, κατάφερε να αγκαλιαστεί και από νέους αναγνώστες, φίλους και αγαπητικούς της λατρεμένης μας Πόλης.
Οι επισκέψεις απ'το κλείσιμο του πρώτου χρόνου ώς το σημερινό κλείσιμο του δευτέρου δεν διπλασιάστηκαν όπως θα ήταν το αναμενόμενο αλλά ξεπέρασαν τον πενταπλασιασμό. Αυτό δεν συνέβη μόνο απ'το μεράκι και την συνέπεια απ'την μεριά μου μα κυρίως από την δική σας εκτίμηση για τις περιγραφές μου και την αγάπη σας για την Πόλη.
Εκτιμώ απεριόριστα ότι πολλοί από εσάς μοιραστήκατε τις σκέψεις σας μαζί μου και σε πολλές περιπτώσεις μου ανοίξατε απλώχερα την καρδιά σας. Είστε όλοι καλοί φίλοι!
Πως θα μπορούσα άλλωστε να νιώθω διαφορετικά για τον καλό μου φίλο Γιώργο, τον αγαπητό Χρήστο Ι. Δρούγκα με τα σπουδαία δώρα του, την Μαρία απ'το πατρικό Περιστέρι, την καλή μου Πόπη, τον Πάυλο με την Μαριέτα, την Λία, την Παρασκευή, τις αχώριστες Kathycallie, την Μάρθα, τον Θάνο, την Δέσποινα,τ ην Ελένη, τον Νίκο, την Ισμήνη, τον Δημήτρη, την Κυριακή, τον Κώστα, την Ελίτσα, τον Πρόδρομο, την Νέλλη και όλους τους υπολοίπους που δεν προλαβαίνω να αναφέρω. Η λίστα εξάλλου είναι μακρά.
100 αναρτήσεις (όλες εδώ) μέσα σε δύο χρόνια, έπειτα από επιμονή, λατρεία για την Πόλη και πολύ μεράκι.
Εύχομαι το νέο έτος να είναι το ίδιο δημιουργικό, ποιοτικό, γεμάτο στιγμές από την μοναδική Πόλη και να τις απολαύσετε όμοια με τα προηγούμενα χρόνια..ίσως κι ακόμα περισσότερο.
Σας ευχαριστώ μέσα απ'την καρδιά μου.
Με τιμή και πολλούς φιλικούς χαιρετισμούς,
Θοδωρής

21 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά, λοιπόν! Εγώ θα σου ευχηθώ να γράφεις για όσα χρόνια έχεις τη δύναμη να το κάνεις, γιατί τη θέληση την έχεις. Και για μας που είμαστε στην Πόλη νοερά χάρη σε σένα, εύχομαι να εξακολουθούμε να σε "ακολουθούμε" το ίδιο ευχάριστα. Είναι δική μου η τιμή και η χαρά να ταξιδεύω, να μαθαίνω και να παίρνω γνώριμες αλλά και καινούριες γεύσεις της Πόλης μέσα από τη δική σου ματιά! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Μαράκι και χαίρομαι πολύ που σε έχω κοντά σε τούτα τα διαδυκτιακά "ταξίδια".
      Τα λέμε πάλι σύντομα.
      Θοδωρής

      Διαγραφή
  2. ΘΟΔΩΡΗ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ Μ.Τ.Γ.Σ ΠΑΡΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 1Π.Μ 11.1 ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΜΗΠΩΣ ΕΧΗΣ ΓΙΑ Μ.Τ.Γ.Σ.ΦΑΝΑΡΙ ΝΑΣΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχάλη μου εκτός από ευχαρίστηση είναι και μεγάλη μου τιμή να διαβάζω τα υπέροχα λόγια σου και να ξέρω ότι φέρνω και πάλι συναισθήματα στην επιφάνεια.
      Ανάρτηση για την μεγάλη του Γένους σχολή θα βρείς εδώ:
      http://tixamperiaapothnpolh.blogspot.com/2012/02/blog-post_05.html
      Να είσαι καλά και καλή συνέχεια με το διάβασμα όλων των αναρτήσεων.
      Χαιρετισμούς,Θοδωρής

      Διαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!!!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΧΙΛΙΑΔΑ ΕΤΣΙ ΩΡΑΙΑ, ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ, ΑΚΜΑΙΟΣ, ΕΥΡΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ 2 ΥΠΕΡΟΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΣ,ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ.
    ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά Θοδωρή και σου εύχομαι κι εγώ να συνεχίσεις έτσι.Το μπλόγκ είναι ένα πραγματικό στολίδι στο ιντερνετ και ένας θυσαυρός για την Πόλη.
    Κάθε φορά που διαβάσω μία ανάρτηση σου εντυπωσιάζομαι καθώς είναι όντως απρόβλεπτη όπως λέει και ο παραπάνω αναγνώστης.Και κάθε φορά ανυπομονώ να διαβάσω την επόμενη.
    Καλή συνέχεια και να σε χαιρόμαστε όλοι εμείς από μακρυά.
    Ιωάννα,Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιωάννα μου να 'σαι καλά για όλα όσα γράφεις και που είναι άκρως κολακευτικά!Και εγώ ο ίδιος κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι ,ανυπομονώ και κάνω σχέδια για το επόμενο θέμα.

    Αγαπητέ μου Γιώργο ένα μεγάλο ευχαριστώ και για 'σένα μέσα από την καρδιά μου για όλη την συμπαράσταση,τις συμβουλές και την επικοινωνία.Πολλούς χαιρετισμούς,
    Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νεο ετος...ολοι οι ανθρωποι ευχομεθα το νεο ετος να φερη ειρηνη,ευτυχια μακροημερευση...Χρονια πολλα Θοδωρη και καλα ταξιδια μεσα απο τις σελιδες σου.Κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κυριακή και σου εύχομαι κι εγώ ότι καλύτερο και υγιές.Και φυσικά καλές αναγνώσεις και περιπλανήσεις μέσα στο ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ;

      Διαγραφή
  7. Να είσαι πάντα καλά και να μας χαρίζεις όμορφα στιγμιότυπα από την πάλαι ποτέ Βασιλεύουσα. Σε ευχαριστούμε για κάθε σου βήμα, για κάθε λέξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζούμε σε εποχές που "πεινάμε" από πνευματική τροφή και συναισθήματα. Τα περισσότερα blogs στο διαδίκτυο είναι "παπαγαλάκια" που συμβουλεύουν τον καθένα που πεινάει να τρώει όλο και λιγότερο κάθε φορά για να καταντήσει ο καψερός σαν τον γάϊδαρο του Ναστραδίν Χότζα που στο τέλος ψόφησε από την πείνα.

    Εδώ όμως, μέσα σ' αυτό το blog, δύο χρόνια τώρα ο Θοδωρής, γνωστός στους φίλους του και σαν "ο γιατρός της πείνας", εμάς τα πεινασμένα - όπου γης σκορπισμένα - μας ταΐζει πλουσιοπάροχα με λουκούλλεια γεύματα από την Πόλη μας!

    Η στιγμιαία συγκίνηση που νιώθουμε με κάθε ανάρτησή του Θοδωρή στο blog του, σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο τρόπο και την ακρίβεια γραφής, την ευγένεια που μας αντιμετωπίζει και το ήθος του, μετατρέπεται - χωρίς σκέψη! - σε ισχυρό και διαρκές συναίσθημα εκτίμησης και φιλίας απέναντί του. Νικόλαος ο Θραξ (Τυρολόη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νίκο μου σ'ευχαριστώ πολύ για όλον αυτόν τον καιρό που με παρακολουθείς.Τα σχόλια σου και το γράψιμό σου είναι πάντα έξοχο.Πολλούς χαιρετισμούς από την Πόλη.

    Αγαπητέ Συλλέκτη χαίρομαι που έκανες τον κόπο να δηλώσεις και εσύ παρόν!Ελπίζω να έλαβες τις φωτογραφίες που σου έστειλε πριν κάμποσο καιρό.Σου υπόσχομαι πως σύντομα θα σου στείλω και άλλες.

    Χαιρετισμούς,Θοδωρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια Πολλά Θοδωρή και να ξέρεις δεν χαίρεσαι μονό εσύ, αλλά κι εμείς μαζί σου. Να είσαι γερός να μας δίνεις γεύσεις κάθε γωνιάς της Πόλης. Έχουμε όλοι μας το ίδιο κουσούρι με σένα: την Πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δημήτρη μου και θα κάνω ότι καλύτερο ώστε αυτές οι περιγραφές να συνεχιστούν.Τα ξαναλέμε σύντομα και πάλι με θέμα τα κοινά..."κουσούρια"!

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά! Με συγκίνησες με την αναφορά σε μένα και το άλλο ανθομελάκι! Μπορεί να μην σου γράφω συχνά αλλά να ξέρεις πως σε διαβάζω! Καλό κουράγιο για την συνέχεια!
    Kathy by anthomeli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα καλά να λέγονται άρα πως θα μπορούσα να μην σας αναφέρω!Καλή συνέχεια και σε'σας με πολλούς χαιρετισμούς!
      Θοδωρής

      Διαγραφή
    2. Καλές η αδερφή μου μπερδεύτηκε. Εμένα ήθελες να ευχαριστήσεις μόνο,χιχι!!! Θοδωρή μου σου εύχομαι τα καλύτερα και να έχεις μια εξίσου ορεξάτη συνέχεια! Και πραγματικά εύχομαι να βρεθούμε στην Πόλη όταν με το καλό ξανάρθω. Κάτι λέμε για Πάσχα αλλά θα δείξουν τα οικονομικά μας. Προς το παρόν ταξιδεύουμε μέσα από σένα. Καλή χρονιά. Callie by Anthomeli

      Διαγραφή
    3. Βεβαιώς να βρεθούμε από κοντά.Και αν δεν τύχει στην Πόλη,τότε όταν βρεθώ στην Ελλάδα.Στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη πόλη που σίγουρα θα τύχει να βρεθώ και να περιπλανηθώ.Φιλιά και χαιρετίσματα από την Πόλη

      Διαγραφή
  12. Χρόνια Πολλά να συνεχίσεις έτσι να μας ταξιδεύεις....

    Καλή δύναμη φίλε

    Γιώργος Τ.
    Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θοδωρή μου σου εύχομαι οι αναρτήσεις σου [στήν ουσία ταξίδια στό χώρο της Βασιλεύουσας ] να γίνουν χιλιάδες, νά έχεις υγεία, να πορεύεσαι κιέμείς να
    γευόμαστε τους καρπούς των περίηγήσεών σου !
    Χρήστος Ι. Δρούγκας - Ναύπλιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε προσέθεσα στο μπλογκρόλ μου! Καλή χρονιά να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή